Wat zijn motion graphics?

Motion graphic designs zijn bewegende grafische elementen of teksten in een videoproductie. Dit kan bijvoorbeeld het laten animeren van een bedrijfslogo zijn of het ontwerpen van titelbalkjes, maar ook het grafisch tonen van cijfers, data of een product. Zo kan een animatievideo in feite ook een motion graphic zijn. Motion graphics worden dus gebruikt om een video aantrekkelijker en begrijpelijker te maken.

Voordelen van motion graphics

Motion graphics spelen een belangrijke rol binnen de inzet van video content marketing. Dit heeft vooral te maken met het feit dat motion graphics een betaalbare manier zijn om complexe materie “eenvoudig” uit te leggen. Hiernaast nog vijf belangrijke redenen waarom organisaties voor motion graphics kiezen:

1. Sector onafhankelijk
Motion graphics kunnen in alle sectoren worden gebruikt. Of het nu een zwaar of luchtig onderwerp is of bijvoorbeeld de uitleg van een systeem of entertainment.

2. Bepaal de focus
De kracht van motion graphics en animaties is dat je zelf kan bepalen wat er exact in beeld komt. Hierbij kun je bewust voor kleine details kiezen om het beeld juist zo clean mogelijk houden. Bij real-life beelden kan de kijker altijd beïnvloed worden door de omgeving of de personen.

3. Huisstijl
Motion graphics kunnen de huisstijl van een organisatie versterken door deze bewegend te maken. Een motion graphic beeldmerk zal daardoor de herkenbaarheid van het logo en de stijl versterken.

4. Persoonlijk
Op basis van doelgroep(en) kan de stijl van de motion graphic aangepast worden. Zo kan iedereen zich aangesproken voelen en creëer je betrokkenheid bij het merk of product.

5. Aanpassingen
Een groot ander voordeel is dat motions graphics eenvoudig aangepast kunnen worden. Bij real-life beelden is dit vaak niet meer mogelijk en moet er een nieuwe opnamedag gemaakt worden. Motion Graphics zijn vaak eenvoudig van kleur, tekst of vorm aanpasbaar.

Verfrissende content, heldere boodschap

Motion graphics versterken niet alleen merkherkenning, maar zijn ook krachtig in het creëren van merkvoorkeur. Onderzoeken naar video statistieken wijzen bijvoorbeeld uit dat marketeers die video inzetten ter promotie 49% meer omzetgroei realiseren, dan marketeers die kiezen om video niet te gebruiken. Wil jij weten hoe jij motion graphic kunt gebruiken? Vraag naar onze mogelijkheden.